Sidobord och soffbord..

..i glas och stål tycker jag är snygga enkla och klassiska och sidoborden, de passar in nästan överallt. Vi har IKEAs Strindbord och det skuttar runt lite hipp som happ och här o där i vår lägenhet. Väldigt användbart! :-)

Här är några andra varianter jag hittade på den amerikanska shoppen Chiasso.image164image165
image166

Det översta finner jag absolut snyggast av den här klicken. De nedersta får jag lite Noguchi-känsla av med sitt skulpturella underrede och formen på glasskivan.
Studio Job

Job Smeets och Nynke Tynagel är tillsammans den fantastiska duo vid namn Studio Job som gör helt makalöst vackra verk som ni kan se nedan:). Efter att läst om dem i senaste numret av Residence så googlade jag litegrann. Jag hittade både saker jag sett förr men inte visste att det var de som låg bakom och för mina ögon nyheter.

För de flesta hem skulle dessa överdimensionerade skapelser vara helt orimliga både i pris och storlek. Men att se och njuta... det är helt rimligt! :-)


image161
Studio Job för Moooi

             
                    image162

Studio Job för Bisazza


image163
Studio Job för Moss

Halloween-skallar!

Vilken perfekt halloweenpresent de här tuffingarna var. Extra plus är ju den snygga svarta förpackningen med sidenband. Undrar om det görs något liknande i våra egna lokala chokladbutiker i de här tiderna...joo, det ska jag nog t o m kolla upp! :D

image158image159
Det var Catya som hittade de här på den amerikanska shoppen Valerieconfektions!


Jul hos Mollys Heaven!


Mollys heaven är en söt och mysig norsk webshop med lite lantlig shabby chic-stil. Gillar man att pyssla är det en superbra sida både för inspiration och för att handla bl a de små detaljerna till sitt skapande.
Här är litegrann ur julsortimentet...


image156

image157

Mollys Heaven

Såhär går det

när man heter Philippe Starck, John Hitchcox, Jade Jagger och slår sina skapande hjärnor ihop. :-) Härlig inspiration från YOO bjuds det på idag. Hoppas ni njuter av bilderna lika mycket som jag gör!

image150

image151

image152

image153

image154

image155


Neo Rococo

Det svenska företaget Smånsk har gått ett steg längre i moderniseringen av de gamla hederliga rococo-formerna. Jag tycker de är hur coola som helst och väldigt uppmärksamhetstörstande! :-)

För min del relativt nyupptäckta bloggen mocoloco är källan till det här inlägget. :)


image149

Ett blygsamt gäng..


..med blommor är gjorda! Jag har använt mig av vanlig vit cernitlera som härdas en stund i ugnen. Det tar en stund att få in tekniken och en del svordomar får man räkna med ;-) men det är kul! Nu börjar jag ju såklart fundera på vad man mer kan göra för dekorationer av detta.

Men här är vad som åstadkommit hittills!


image146

image147

image148

Hjorttrenden - ..

.. och djurtrenden överhuvudtaget -är en trend som jag tycker om. Något jag däremot inte tycker om är uppstoppade riktiga djur, de ger mig the creeps helt enkelt och jag känner mig utstirrad om det sitter ett riktigt älg eller hjorthuvud på väggen. Inte konstigt att Naturhistoriska museet aldrig varit något för mig:).
Därför är det så bra att man just nu har mängder av alternativ att föra in olevande djur i sitt hem. Det här var en av de bästa varianterna jag sett....den hade funkat finfint hemma hos mig! :-D

image145

Tyvärr är den hemskt dyr (läs 5900 USD) så om någon möjligtvis skulle stöta på en budgetvariant - hojta! :-)

Här hittar man den!

Det bästa av allt...

...förutom att dessa ting är otroligt vackra - är att man kan göra det här själv. Jag är i alla fall halvvägs genom dörren och på väg till närmsta hobbyaffär för att köpa lera och superlim!! :-) Hur svårt kan det vara??

image141

image142


image144

Mannen bakom de här små konstverket heter Bodo Sperlein och jag vill verkligen rekommendera er att ta en titt på hans hemsida för det finns mer fint där. T ex så har han gjort väldigt vackert porslin.

(Till min favoritleende quinna ;) - visst har du gjort liknande rosor alldeles själv? Hur svårt var det?? :-))

Mer till badrummet..

Sen no more på ett tag lovar jag :).
Det här är en serie badrumsmöbler som är designade av det spanska företaget Nucleo Design. Dramatiskt, barrockt och elegant! För att inte tala om det vackra mönstret som sveper över möblerna!

image135

image136

image137

image139

image140

Badrum, badrum, badrum!!

Adatto Casa heter företaget som dessa härliga bilder kommer ifrån.
Deras nya serie Couture har inspirerats en hel del av djurmönster. Pedistalerna på bilden högst upp är ett exempel på det med ett zebramönster format i mosaik.

image130

image131

image132

image133

image134


Dolce&Gabbana GOLD!

Vill man besöka den här fantastiska restaurangen får man packa väskorna till Milano. Hur servicen är kan jag inte uttala mig om ;-) men bilder på interiörerna kan jag mer än gärna bjuda på!      

 
image125 
                                                                                                                                                                                     
image122

image124

image126

image127

image129


Dolce&Gabbana Gold


Sovplats till husdjuret!

Skämmer du bort ditt husdjur till max? Då är detta sängarna för din hund eller katt :-). Den översta ser superlyxig ut, men alldeles för liten för min schäfer.

Jag tycker det är svårt att hitta snygga sovplatser till husdjuren och har nästan gett upp. Eftersom jag tror att dessa är nååågot för dyra så planerar jag att själv tillverka en säng åt min hund.

image121

Dessa finns på b.pet!


Från koja till slott..

..var riktigt kul ikväll. Härlig att höstens inredningsprogram börjar dra igång igen. Men höjdpunkten blir ju när mina absoluta favoriter Design Simon&Tomas startar. Någon som vet när förresten? 

Ikväll  gillade jag det Jannika Hernelius gjorde med skyltdockorna, väldigt sprakande och effektfullt.

image120
Foton från Tv3


Isigt på Ikea

Som så många andra den här helgen var jag på Ikea och kikade runt. Den nya serien Isig var en av nyheterna som jag tyckte om. Jag vet inte om den endast är tänkt som juldekoration...men jag tycker att produkterna passar året om. Den översta ljusstaken som är 75 cm hög blev favoriten och den var tom snyggare live!

image119

Till honungen!

Hur söt var inte den här då! För oss som använder mycket honung är det här silverdraperade lilla biet en trevlig produkt. Med på köpet är en liten skopa att ta honungen med också :-).
Det enda stället jag hittat där man kan köpa det är på Delight.com och det är dessvärre slutsålt just nu, men kanske det kommer in igen!

image118

Tufft från Ugly Home

När jag har letat väggstickers och väggschabloner så har det varit ganska samma som dykt upp en tid nu. Men på Ugly Home hittade jag ett par stycken som i alla fall inte jag sett förut och här har jag plockat ett urval.. 
Kaklet längst ner var särskilt häftigt och har motiv man kan sitta och titta på länge.

image116

image117


Åååååhh!!!

Bjud in Marjolijn Mandersloot att smycka Sverige med dessa underbart söta APOR!! Bilderna nedan är från en skola som pryds av hennes skulpturer i aluminium.
Gå gärna in på hemsidan för mera kul. Våra rondellhundar - släng er i väggen!!

image112

image113

image114

image115

Marjolijn Mandersloot

Vilka Soffor!

Först ut är Butterfly-soffan,image109

image110

Jag tycker att den här BUTTERFLY sofan är rackarns snygg. Man kan fälla ner alla ryggsäten i olika vinklar...poff..en säng!! Underredet gör ju den inte fulare heller *gillar*. (Obs! Tjejen får man inte på köpet, men jag hittade ingen bra bild utan henne med :-))

Den andra då, Chestern

image111
Amanda Leverte inspirerades av den gamle Chesterfieldsoffan när hon gjorde Chester.  En enkel, bekväm och elegant design som lockar till att sparka av sig skorna och slå sig ner för lite relaxing .:)
Men faktiskt så är det limited edition på den här, endast tolv stycken finns att köpa. 

Established&Son

Om jag hade haft en trädgård...

...eller bott på något sätt där de här hade kommit till nytta. Vad kul det hade varit med trädgårdsbestyr i så fall för det här var den snyggaste spade med skottkärra jag sett i alla fall.  Det är så kul att veta att man kan leva i en vacker värld! :D

image107

image108

Från Foleygallery.com


Surrealistisk design!

Kolla benen på stolen :D :D! När jag såg dem kunde jag inte motstå att ha med lite formverk av Salvador Dali i min blogg. Han har visst inte bara ägnat sig åt konst på duk. För er som inte redan sett....här är några exempel på hur han lyckats inom möbelformgivning.

image106

Bilder från Bonluxat


Händer

Vilka roliga...och lite läskiga krokar och vad-man-nu-kan-ha-dem-till-mer, från Harry Allen. Minst sagt ovanliga!


image105


Oljelampa

Det hade varit trevligt med en eller ett par snygga oljelampor nu till hösten. Gärna till uteplats/balkongen. Jag vet att jag sett ett par strutformade i stål som man hänger upp på väggen, men nu kan jag inte hitta dem. Däremot hittade jag en del andra fina..

image100

Designonline


image102

image103

Roomstyling

RSS 2.0