Turkosa drömmar

Jag vet, nu är jag kanske lite osnäll då sommaren börjar landa bakom oss och vi försöker komma i rätt stämning för att ta emot hösten. Att då komma här med bilder som får oss att vilja vrida tillbaka klockan efter värme igen va?! :)

Det finns nog ingen plats där turkost gör sig så bra som vid medelhavet bland vackra vita stenhus...
Bilder Cote Maison!

Ljusa höstnyheter

Nu är hösten på nära intågande och de ljumna sommarkvällarna ersätts av de kallare och friskare kvällarna. Då kan de här jättestora uteljusen från tyska Engels Kerzen vara något att  piffa upp balkongen eller trädgården med. Vilka stämningshöjare va?
De är ingen nyhet i sig, men dock för oss svenskar. Såhär står det på Formex hemsida där även bilderna kommer ifrån;

"Dessa imponerande uteljus används flitigt runt om Medelhavet av restauranger, hotell och privata hem, och nu i höst kommer de även vara tillgängliga på den svenska marknaden för att lysa upp vår tillvaro ordentligt!

Det unika med Engels Kerzens utomhusljus är att de är mycket större än traditionella uteljus, samt att de har en speciell veke som gör att man kan använda ljusen trots lättare regn och ordentlig vind! Det kan behövas i vårt klimat .... "
Här i Sverige kommer de att introduceras av Terasse Concept Store nu i höst!

På tal om fashionabla hem

Erin Wasson, modell, stylist och designer, har figurerat flitigt i modebranchen och hos modebloggarna ett bra tag nu. Hos The Selby får vi ta en rundtur i hennes hem som ligger på självaste Manhattan. I like it! Oerhört personligt med en mängd annorlunda, roliga och även läskiga prylar. Tavelväggen är precis så som jag gillar och skulle kunna tänka mig själv någonstans.
Visst syns det väl att det är en kreativ själ som bor här på något sätt..?

Hemma hos Jenna Lyons

Det här hemmet tillhör J Crews creative director Jenna Lyons. Jag gillar att ett elegant lugn har infunnit sig trots att det händer en hel del. Några detaljer jag gillade var de överlappade mattorna, särskilt zebrahuden i vardagsrummet, de vackra taken med lister och stuckaturer, duschen som bara var helt klockren i det badrummet...och hur många öppna spisar har människan??? Fusk liksom!
Det var nog också första gången jag sett svarta väggar i ett barnrum. Det kan man ju visst ha, om nu någon påstått motsatsen...men då måste man ha ett gul och vitrandigt tak också..:)

Cookiemag!

Här fastnade jag en stund

Inne hos fotografen Max Attenborugh blev jag kvar en bra stund och myste runt. Så otroligt underbara verk så jag orkar inte...:) Kolla själva!

Fotograf Max Attenborugh via Desire to Inspire!

TACK goaste Proforma!

Vad glad jag blev när jag såg den här urcharmiga utmärkelsen som jag fått av den härliga bloggen Proforma!
Ett STORT tack och så mycket detsamma till dig Irene!


In this post, I want to hand out the "Better than ice cream" award to the 3 blogs that for whatever reasons
has caught my attention lately. Someone who's blog is inspiring me, someone who has done
an exceptional job with their blog or just made me think diffrently about something...

The whole point of the "Better than ice cream" award is for the bloggers who recieve it
to then pay it forward to the 3 bloggers who have had that same impact on them. It can
even be to the blogger giving it to you, as long as you also give to 2 other bloggers to keep
it moving forward! If you recieve this award more than once, just headline it xthe number of times.

(the purple text is to be included in the blog post when passing this on so it keeps moving)Jag skickar vidare till dessa tre positiva finingar vars bloggar inspirerar mig på flera olika sätt!

LevaLeende

Mias Värld

Helena


Inred smart i studentlyan

Nu drar höstens alla skolstarter igång igen. Det innebär för många studenter en hel del huvudbry om hur man ska inreda smart, praktiskt och snyggt i sina små studentlägenheter där varje kvadratmeter är värdefull. Som alltid är förvaringen a och o. Här är ett hem på 40 kvadrat där tjejen som lever där löst den biten med mycket dold förvaring. Det gör att det ser större ut samt ger det ett snyggare och större intryck och man kan fortfarande ha lite öppna ytor. Sovhörnan, till exempel, tycker jag var en ideal lösning.
Bilder från Klikk.no!

Pretty Home

På tal om Designers Guild så kom jag ju att tänka på en i butik här i Göteborg som faktiskt kan skryta om att de har hela Designers Guilds sortiment. Det är de till och med ensamma i Sverige om att ha, står det på deras hemsida. Pretty Home ligger på Södra Vägen 63 och för alla er i övriga delar av landet så öppnar de visst nätbutik den 12:e september.
Bilder från Pretty Homes hemsida!

Svart och vitt hos Designers Guild ...

Jag är nog inte ensam om att främst tänka färg och mönster i mängder då det talas om Designers Guild. Idag tog jag dock en närmare titt bland nyheterna och fann deras essential black and white collection. En kollektion av tyger som känns klassisk, sofistikerad och hållbar trendmässigt.Bilder från Designers Guild!

När ute och inne har en luddig gräns

Det måste vara en härlig känsla att få vakna varje morgon med den här utsikten innan man ens stigit ur sängen...
Bilder fotograf Prue Ruscoe!

Snyggt planerad våning

Jag gillar den här våningen med sina stora fönster på väl utvalda väggar, trappan med stålräcken som leder upp till det upphöjda vardagsrummet. Inredningen med sina vintagefynd blandat med nyproduktion. Missmatchningen av lamporna...japp, snyggt helt enkelt!

Bilder fotograf Pierre-Jean Verger!

Vackra stilleben av favoritvita vaser

Det behöver inte vara svårt alls att dekorera hemmet med vackra stilleben som blickfång. Ibland är det enkla det vackraste. Ett enkelt sätt är att komponera ihop ett par vita vaser i olika former och gärna med olika men enhetliga mönster eller strukturer och använda bara ett par gröna kvistar eller vita blommor i ett par av dem. Det ger absolut en ren, lugn och harmonisk känsla i ett rum.


De översta bilderna är från Villa Collection och den nedersta från Boligmagasinet, med vaser som finns hos IKEA!

Så söta foton...

...att jag inte kunde bli att visa er också!
Som tavlor kanske....?


Svartvit elegans

Vi lämnar allt vad industriellt heter en stund och vilar istället ögonen på det här moderna och art decoinspirerade hemmet. Otroligt elegant och exklusivt och Bisazzas mosaikvägg på Bonaparte ger mig även en skvätt dramatik.

Bilder jj locations!Vintagedesign på Long Island

Galet snyggt och galet maskulint! Men så bor här två män med designer som yrke.
En Isamu Noguchi taklampa hänger stillsamt i vardagsrummet och på golvet står en äkta vintage Jielde och bringar attityd. Jag gillar den masulina mixen av färger och material som även är så typiskt för den industriella stilen (ni har väl inte tröttnat än ;)). Även om jag själv absolut hade valt det mer nedtonat och med mjukare inslag.

New York Times!

Danska Villa Collection imponerar

Som varje säsong har Villa Collection inspirerats av fyra olika teman och den här gången låter de som följer, New Nordic, Color Club, Loft Living och Winter Vintage.
För oss som fallit för den maskulina och industriella loftlifestilen ska nog ta och titta lite extra på Loft Living. Möbler med bultar och hjul i ganska hårda färger som svart och rostig brunt mjukas upp av organiskt mjuka detaljer.
Som vanligt har de även fantastiskt inspirerande produktbilder...
Villa Collection!

Årets IKEAkatalog

Om ett par veckor börjar årets IKEA-katalog ramla ner i brevlådorna. Vi som bor i Göteborg kan komma över den lite tidigare om vi besöker Kulturkalaset där den kommer delas ut till besökarna.Bilder från Cote Maison och tips och info via Skönt Hemma!

Höst hos Day Home

Ta en titt på Day Homes höst och vinterkollektion!
Vackert från fotografen Tim Irving

Jag föll som en fura för dessa vackra bilder från Tim Irving. Tar man såna här bilder måste man bara vara en vacker själ va?! Hans shop och fler bilder hittar ni här!Via MadeByGirl!

Stenhus i Italien

I månades nummer av Bo Bedre visades det här hemmet beläget i Italien. Vackert att se på men på något vis får jag en smått klaustrofobisk känsla vid tanken på att bo där själv.Bilder House of Pictures!

Genomtänkt loftvåning

Här, i den här loftvåningen i USA bor svenskfödda fotografen Andreas Larsson. En kille med fantastiskt god smak vad gäller känsla för inredning. Designklassikerna har alla en given och genomtänkt plats och fångar verkligen uppmärksamheten på ett "oskrytsamt" sätt.
Det svartlackade trägolvet är ju också bara för vackert och utgör liksom hela grunden för det här lyckade hemmet.
 

Bilder  Loftlife!

Eames, Eames, Eames

Formgivarparet Charles och Ray Eames har designat flera stolar som har kommit att bli en av vår tids mest moderna klassiker. En av dem är den snygga modellen RAR som idag produceras av Vitra. RAR-stolen passar in precis överallt och syns precis överallt och har så gjort ett bra tag nu. Inte så konstigt i och för sig då den absolut lyfter vilket rum som helst.  Numera finns den också i en mängd olika färger.
Vilken är din favorit?


Bilder från Boligmagasinet, Flickr, OWI och DesignSponge!


Design för liten

Det finns så mycket snygg design även för de små. Den här trehjulingen skulle både liten och stor få mycket glädje av tror jag bestämt, fast ur väldigt olika perspektiv då :).Hittas hos Excel.dk som har en hel del kul i designväg.

Hyllor i betong

Någon som tröttnat på betong ännu? Det har inte jag!
Här ser vi det fantstiska materialet på väggar, i taket och som hyllor. Det passar nästan precis överallt!
Bilder frankf och Elle decoration!

RSS 2.0