Fantastiska bilder..


..på härliga interiörer tagna av fotografen Birgitta Wolfgang Drejer. Hon lyckas verkligen fånga personligheten i de hem hon fotar!

Här har hon fotograferat kläddesignern Vanessa Brunos hem för ett reportage i Elle Decorations majnummer, som jag tycker är helt ljuvligt!

image208

image209

image210När jag ändå håller på - här kommer lite annat från hemsidan också.. :-)

image211

image212


image213


Snyggt!

Vilken härlig lägenhet! Kristallkronan med spottarna där, det var häftigt tycker jag.

image204

image205

image206

image207


Från Elle Deco spain

FLUFF!!


Jag gillar fluff, och det här är FLUFFIGT! :-D


image202


image203

Från matejewski

Äntligen!


Något för oss som inte kan ta hand om levande växter, som har ihjäl allt grönt som passerar tröskeln. :-D
Nä, riktigt så illa är det kanske inte här, men för mycket växter är helt enkelt inte min melodi. Jag äger en Monstera (fått av systeryster) och en orkidee(fått av mamma) som jag är väldigt förtjust i...sedan står där (i ett hörn) en svärmorstunga som min kära mor ställt hit under högljudda protester från mig - dock bortviftade såna med invändningen att vi måste ha lite grönt som renar luften. Omtänksamt!? ;) Men det gör den tyvärr inte snyggare! :-))

Men kolla här! Krukväxter i annorlunda format...närmare bestämt i rostfritt polerat stål. Ett par såna hade funkat, hör ni det!! ;-)


image200
image201


Hämtat från Alex Davis Design!


Villa Collection


Lite ögongodis från Villa Collection kommer här!!image190


image191


image192


image193


image194


image195


image196


image197


image198


image199
Rick Lee


Ingen nyproduktion men superhäftig ändå!!

image182


image183

Och några lampor

image184


image189

image186

Och så några bord...:-)

image187


Allt från Rick Lee Design

Donna Karan


visar i nya numret av Elle Decoration (vem bestämde att den inte ska ha en hemsida???:)) upp sin underbart fina lägenhet i New York, lite i samma anda som lägenheten i inlägget nedan...fast BÄTTRE. Jag är på jakt efter bilder därifrån men hittar bara en, än så länge.


image181Med ljus bas


Orientaliskt och exotiskt är en stil jag kan tycka är behaglig och mysig hos andra. En del som anammar denna stil gör det verkligen fullt ut med mängder av tyger i rostiga varma färger, ljuslyktor i varje hörn, buddhor och elefanter, mörkt och murrigt som helhetsintryck, möbler i mörkt trä osv. Helt okej men personligen föredrar jag starkt stilen nedan, där de använder en ljus bas och håller inredningen något sånär stilren men där de ändå lyckas få till den där varma känslan. Jag gillade det så mycket att jag till och med kan förlåta den blå soffan! ;D

image176

image177
image178

image180

Bilder från Boligtorvet


Leva!

Det är Lilla Soffbutikens koncept här i Göteborg (butik även i sthlm) och det låter väl som ett underbart koncept?! Jag besökte butiken i dag och de har verkligen fattat grejen, för visst är det viktigt att tillfredställa alla sina sinnen varje dag. Som de skriver på hemsidan;

"I vårt koncept har vi valt ordet Leva just för att vi tycker det är viktigt att göra det fullt ut med vacker inredning, god mat och ett glas gott vin, alla sinnen skall tillfredställas.
Våra butiker är indelade i fem olika inredningsstilar - Leva lantligt, Leva kungligt, Leva kustnära, Leva klassiskt, Leva trendigt.
De olika stilarna är väl sammansatta med olika material, färger, ljud, ljus och lukt. Vi vill ge dig chansen att inspireras, köpa ett helt rum eller blanda inredningsdetaljer från olika stilar."

De har alltså olika rum för de olika stilarna och det var härliga kontraster som upplevdes.

Med detta har jag gjort en ny kategori där jag då och då kommer att posta tips på möbelbutiker i Gbg som är värda ett besök!  Sååå avancerat, visst!! :-D


image173

Leva lantligtimage174Leva kungligt

image175

Leva kustnära


Några av rummen, men de gör dem inte riktigt rättvisa ändå. Mycket bättre att besöka!

Istället för spotlights!

I svenska Elle hittade jag det här köket och satan vad snyggt det är! Tuffast av allt var ju lamporna ovanför arbetsbänken, de gjorde verkligen pricket över iet. Det vita golvet och taket som ser ut att vara träskivor av något slag...*gilla*
Undrar om en enkel budgetvariant är något min fastighetsskötare skulle gå med på. Det är ju detta som är en av de större nackdelarna med att bo i hyreslägenhet - man har inte så fria händer och pengarna det kostar är ju inte direkt någon ekonomisk investering, tyvärr. Men åh, vad jag vill! :-)

image172

Elle Interiör

Nää fyy..

..tänkte jag först när jag såg de här bilderna. Men ju mer jag tittade desto mer började rummet att leva. Betongväggarna och träinslagen gjorde att jag kände mig lite varmare än vid första anblicken av de iögonfallande röda fläckarna mot all gråskala...som faktiskt gav mig ett högst photoshoppat intryck :-).
De stora griffeltavelväggarna var grymma!

image168

image169

image170

image171

Foton Elle spanien


Det här är en säng..


..men om det hade varit en båt!! Då hade jag velat segla iväg i den ljumma solnedgången med min darling och bara njuuuta av livet, romantik och HONOM.
Men ack, så synd att det bara är en säng!!

:-)


image167

Float hos Designmobel 

RSS 2.0