The claw is coming to town

Sist var Vertigo Tour 2005 - jag var där! Den konserten gav mig och tusentals andra underbara minnen..Nu är det äntligen dags igen. Förväntningarna är skyhöga - precis som scenuppsättningen. Har ni sett den? Tar fyra dagar att få upp...  Wow!
Ska någon av er dit??

(Om jag slänger in det här inlägget under Arkitektur så kommer jag undan med att det här inlägget egentligen inte handlar om inredning va?? ;-))


Loftvåning i Miami

I en våning med helt öppen planlösning är det snyggt och nästan nödvändigt att göra en del avskärmningar. I det här tuffa hemmet har man löst det med draperier och vikväggar. Snyggt!Bilder från House of Pictures!

Fransk poesi

Det svenska paret som lever här har lagt mycket energi på renovering och loppisbesök för att skapa ett slottsliknande hem. Jag tycker det blev väldigt vackert och jag plockar inspiration till mitt eget hem, som egentligen är långt ifrån den här stilen. Men det ju är det som är så kul - att man kan hitta inspiration från alla möjliga olika stilar och gör om så det passar ens egen. Nu är jag på jakt efter en köpmansbänk liknande den på fjärde bilden..:) 
Bilder Sköna Hem!

Har ni vägarna förbi Florens...

...och ni inte har någonstans att bo. Då tycker jag att ni ska kolla på detta!

Ett riktigt snyggt Bed&Breakfast i centrala Florence. Arkitekturen bär toscanska influenser medan den modernare inredningen är ytterst design och stilsäker. I alla sovrum finns stora bilder i svartvitt med motiv på delar av staden.
Kan ett B&B komma närmare en designhotellkänsla än såhär?

Floroom!

Höst hos SIA


Höstens kataloger har börjat släppas nu och som varje år känns det alldeles för tidigt :). Hos SIA ser vi bl a mycket struktur på såväl mjuka som hårda ting. Färger i  olika bruna toner och petrolblå, som jag gärna hälsar välkommen till inredningsvärlden i lite större skala. Jag har alltid gillat den kombinationen, väldigt höstigt.

Se mer av höstens nyheter hos SIA!Njutning på Bali

Men på riktigt!! Det här är ren och pur NJUTNING - får man ens lov att bo såhär?? :-)
Lägg märke till hur ute och inne flyter ihop. Speciellt köket med matsalsdelen på utsidan och badrummet med badkar och dusch i ett uterum. För att inte tala om den tuffa inredningen med snygga designmöbler, färsprakande konst och detta mixat med inslag från orienten.
Bilder från Living Agency - ni måste bara gå in där för det är en liten guldgruva med inspiration!

En gammal pastafabrik i Frankrike

Oh, vad jag älskar sånt här! Gamla lager, fabriker och andra byggnader som görs om till privata bostäder. Det är så kul att se vad som sparas av den ursprungliga arkitekturen, väggar, vrår och golv och hur man lyckas inreda utefter det.

Köket var ju absolut roligast att se med fläkten, svarta snyggokylsåpet, kul alternativ till köksluckor och den snygga avdelningen till vardagsrummet. I sovrummet gillade jag den snygga heltäckningsmattan i rosalila.
Bilder från LoftLife Magasin!

Bland bleka trägolv och vackra tavlor

En dagens inspiration! :-)Bilder från Simonne!

Tävling 2

Jag tävlar igen :)!! Den här gången om en jättefin Madonna som skulle passa så bra i mitt sovrum. Det finns även fina andra och tredjepriser att vinna. Det är den mysiga bloggen Guldkant på Livet som i samarbete med Anyhow lottar ut dessa fina vinster.Vill ni också tävla gör ni det här!

Tävling 1

Små detaljer som gör vardagen lite roligare. Jag såg nyligen på något tvprogram en liknande väskkrok och tänkte att för mig som aldrig lägger väskan på golvet (det betyder otur enligt en del och vidskeplig som jag är behövde det bara sägas en gång:)) hade den varit perfekt. Glad blev jag då jag såg att man kan tävla om en sån hos bloggen Qreate by Maliin Stor. Självklart är jag med och håller nu tummar för vinst'!

hangande1

Bakom varumärket AnnaViktoria står Viktoria Månström som baserat  sin verksamhet och har sin ateljé i den jämtländska fjällmiljön. Med gedigen formkänsla och sinnlighet blandar hon det gamla och det nya. Inspirationen hämtar hon både från fjällen och hantverksrötterna i Dalarna. Passionen är att förena de vackra mönstertraditionerna med funktion och nutid. AnnaViktoria designar bland annat praktiska väskor, med mönster från dåtidens korsstygnsblomma, för dagens kvinna i arbetslivet. Med tradition och passion gör AnnaViktoria vår vardag både enklare och vackrare. På hemsidan hittar du även en webbshop.


Nya bloggdesignen


Jag har ju ändrat om härinne i dagarna med massor av hjälp av min snällaste och goaste lillasyster. Responsen har varit positiv så jag vill verkligen tacka för era härliga kommentarer angående den *glad*! SÅ det verkar som om jag behåller det såhär ett tag! :-)
Till salu

Ett galet snyggt hem där en harmonisk minimalism möter det industriella i bästa NY-loftstyle.
Matsalsdelen var ju hur häftig som helst med "sladdlamporna", de coola tavlorna och dessuom en Eames chair i blyertsgrå (ge mig snälla!!). Den svarta dörren gjorde sig riktigt bra mot den i övrigt helt vita basen. Vad har vi mer..? Jo köket, en vågad men lyckad blandning av stolar och pallar runt matbordet. Här blev jag också påmind om hur snyggt det faktiskt är ändå, med vita luckor och rostfria vitvaror.

Bilder från Jan af Ekenstam Mäklarfirma och allt detta via den suveräna bloggen Designfragment!


Stora Byggslaget - villorna ute till försäljning

Med Simon & Thomas som programmledare  har Stora Byggslaget sänds nu under ett par veckor varje onsdag klockan åtta. Två lag har som uppgift att inreda varsitt hus och slutligen kommer det finnas en person som vinner och kan titulera sig som Sveriges bästa hemmafixare :). Villorna ligger redan nu ute till försäljning hos Fastighetsbyrån.

Jag hade tänkt följa programmet slaviskt men efter tredje gången eller så kände jag att det inte var så noga längre. Nej, det var inte så mycket av slutresultaten som tilltalade mig alls, så lite besviken blev jag allt. Men det är bara min åsikt :).
Här kan ni själva ta er en rundtur;

Den röda villan!

Den svarta villan!

Den svarta villan hade ett par rum som jag tyckte var schyssta dock...

Bland sol, sand och bambu

Är det någon mer än jag som drömmer sig bort litegrann?Bilder Frank Features!

Hemma hos stylisten Elisa Nalin

The Selby är kul att kika in hos ibland. Särskilt om man är lite mätt på städade, undanplockade och stylade hem.
Detta hem tillhör stylisten Elisa Nalin och destinationen är Paris. Personligen skulle jag inte klara av att leva med så mycket saker framme - jag har inte ens så mycket saker då jag tänker efter :) - men det är kul att kika på hem med stor personlighet.

Spana in hennes enorma skosamling..


Bilder The Selby!


Sol och Bad

Ja, mina dagar består mest av att njuta av såna här vyer ute i göteborgs skärgård. Inte en enda av dessa underbara soldagar går till spillo här inte :-).
Jag hoppas att Ni också har chans nu eller snart, att lulla runt i er egen takt och bara vara och bara må bra!

Bilder Privata!

RSS 2.0