Tidningshögar!

Hyllan där jag förvarade mina magasin började ge vika. Ja, de är många. Jag är en tidningsjunkie med separationsångest :). Men nu vet jag inte var jag ska göra av dem. De står i små prydliga högar på golvet för tillfället.

Här hittade jag lite roliga idéer där de även fyller en funktion.


Färgexplosion!

I den här månadens Elle Interiör visades det här färgsprakande hemmet. Här bor designern Matthew Williamson. Han är aktuell just nu med en klädkollektion för H&M. Efter att ha sett plaggen så kunde hans hem inte kännas mer klockrent! 
Personligen föll jag dock hårdare för det här än för H&M-sammarbetet. :)Från precis samma fotograf via samma agentur som nedan :)

Svartmålade väggar med stuckatur!

Eller de är väl snarare väldigt mörkt grå. Jag är van att se vitt vitt vitt så fort stuckaturer är inblandade i ett rum. Därför var det kul att se hur bra det kan bli även om man inte håller sig till "reglerna".

Me like!!

Bilder av fotograf Damian Russel via One Photographic!

Släcker ner och tänder upp!

Ikväll släcks det ned i många många hem runtom i världen. Förra gången deltog vi härhemma och vi tände upp hela lägenheten med levande ljus istället. Det var fint. Fint var det också då man tittade ut genom fönstret och såg skenen från stearinljus som fladdrade även i grannarnas fönster. Samhörighet. Vi tänkte alla på samma sak just den stunden. Samma sak som miljontals hem runtom i världen kommer att tänka på just ikväll.Bild Marc Scott!

Men hur fint var det här då!

Det här var verkligen sååå härlig inspiration till påskens middagar. Jag gillade verkligen färgerna.

Det är såklart på Grönbergs Interiör här i Göteborg som de överträffar sig själva med högtidernas pyntning varje år. Har man inte tänkt att handla så är det värt ett besök bara för att få innjuta lite stämning. :-)


Tipset fick jag via Inredningsbloggen :-)

Skicka saltet!Wheel you pass me the salt och Toothpick-up har dessa ursöta ting passande nog fått heta. Roliga detaljer med skön formgivning som mer än väl fyller sin funktion.

Jag gillade den här kaffekoppen också. Den har en liten extra ficka där man lägger chokladbitarna som smälter av värmen från kaffet. Det kan väl vara en nödvändig funktion...kanske?? :)

Alltihop har designern Iris Zohar tillverkat. Gå gärna in och kika runt på sidan för mer kul design!

En Karamell!

Ett färgglatt hem med bländande vit bas som jag får en lust att stoppa i mun och smaka på. :))

Bilder från Boligmagasinet!

Lite lördagsmys...

..kommer här från Trine Thorsens portfolio.

Svalt och enkelt!


Retromodernt med smak av Afrika skulle jag säga om dessa. Det blev en spännande kombo...:-))Den här.....jättefina necessären har man chans att vinna från Anyhow.se och mer om hur du gör läser du hos Lev Livet Leende!

Inspirerande kök!

Ett snyggt kök i bästa industriella stil med tuffaste lamporna som pricken över i:et!Ett litet kök med bra planering. Snyggt med bänk/bordsskivan i betong och den smarta lösningen med en extra ho.


Här då! Snyggt med svart och vitt helt enkelt!Bilder från Marie Claire!

Litet REA-tips för Göteborgare.

På Drottninggatan ligger en liten butik som heter Rummet och som säljer produkter från märket Kartell. Det verkar som om de ska stänga igen och har nu 50% rabatt på allt i butiken. Den har hållt på ett par dagar men det finns säkert chans att fortfarande fynda.

Edit: Butiken har stängt nu!

Jag har redan en av mina favoriter från Kartell. Jag älskar verkligen "rörliga" möbler. Alltså såna som är lätta att flytta runt då jag gillar att möblera om litegrann då och då. Den här hoppar runt lite hipp som happ i lägenheten :).


Ett gammalt skåp..

..fick sig en omgång. Jag köpte ett skåp för några få hundralappar på Blocket och gjorde om.

Såhär såg det ut en liten bit på vägen. Slipat och färgproverna var ditmålade.Såhär blidde det! (Tofsen ville va me och även hundens leksaker ville skymta fram under skåpet! :D)
Jag använde en jättehärlig varm mullvadsfärg. Beslagen tog jag bort, spacklade igen hålen och satte dit nya i svart glas från Zara. Jag vet inte ännu om den är klar eller om det åker på något fint tryck av nåt slag på dörrarna.
Det blev en stor och rejäl möbel som sväljer massor av saker till ett fantastiskt billigt pris och sånt gillar vi!! :-)

En bild...

...som i sin enklaste enkelhet förstärker min innerliga längtan efter sommar! Jag vill ha ljumna sommarregn, disiga mornar med dagg i gräset, härligt otäck sommaråska och jag vill göra smultronstrån under evighetslånga promenader! :)Men sen så skadar det inte med stekande sol och uteserveringar heller ;)!

Bild Patric Johansson!


Lite skön styling!

Jag ville bara dela med mig av några godbitar ur fotografen Patric Johanssons portfolio.

Aldrig hade jag väl trott att såna där röreländen kunde vara snyggt..Bilder från Patric Johansson via SöderbergAgentur!

Väggord!

Väggord har jag nog hunnit bli liiite trött på. Men de här var roliga.

Purple Area visar bilder från fotograf Anna Kern. Jag gillade iden att spraymåla väggord. Men då måste det se såhär tufft och coolt ut.... Inga "carpe diem" passar där inte!Kreativt Kaos hade ju lätt ursäktat t ex ett stökigt arbetsrum - med ett sånt väggord MÅSTE det nästan vara lite lagom rörigt ju! ;)Finns hos Vimsadekor och är designat av Petra på petrabloggar!


Jonathan Adler sätter lite färg på bloggen!

När jag bläddrar i min blogg slås jag av att det är en ganska liten färgvariation i inläggen. Jag ska försöka att inte vara så rädd för just färger - varför är jag det? :)
Här är ett hem som tillhör Jonathan Adler om jag fattat rätt och ligger i Palm Beach i USA. Från klädstil till inredningsstil är han fylld av färg och lustigheter som hålls i schack av en stor portion class.Bilder från TaverneAgency !

Fotograf Nicolas Mathéus!

Här kommer lite toppeninspiration från fotografen Nicolas Mathéus!Hos Zara Home...

..finns det här snygga och framförallt praktiska ihopfällbara sidobordet i acryl. Jag skulle vilja ha det som sängbord då bordsskivan fungerar som en bricka gjord för sängfrukostar ;-)!


Zara Home har ny katalog för vår/sommar 2009 såg jag också samt fri frakt om man handlar för över 550:-.

Men på riktigt - hur snyggt??

Det är så himla galet snyggt med möbler som bord och sidobord på hjul! Jag känner att jag måste ha ett fort!Bilder från Marie Claire Maison, Trine Thorsen, Edina van der Wyck!

Ikeas PR-chef visar upp sitt hem!

Ikeas PR-chef Camilla Lindemann visar upp sitt hem i norska Klikk.no. Kul att se och jag gillade särskilt den mysiga arbetshörnan som är inredd på loftet med de snygga Eamesstolarna.

Nu väntar jag med spänning på att självaste Kamprad visar upp sitt hem ;-)!

Lite annorlunda...

...men jag gillar! Det är snyggt med lite robusta träslag om det inte slår över för mycket. Det tyckte jag inte att det gjorde här utan stilen fortfarande ganska enkel. Köksskänken var en lite annorlunda och rolig lösning.

Bilder från Andreas von Einsledel!

RSS 2.0