Gott Nytt År!!!

Ett riktigt Gott Nytt År på er alla därute i bloggvärlden. Hoppas er kväll blir hur lyckad som helst hur ni än firar in det nya året. Hos oss hängs kostymen och den lilla svarta in i garderoben igen då lillhjärtat blev skruttig inatt stackarn. Men det kommer bli mysigt ändå. Lugn och ro i hemmet med de käraste jag har känns faktiskt ultimat just idag :).

Tack för det här året, det ska bli spännande att se vad 2010 bär med sig i inredningsvärlden!Bilder Martha Stewart!


Jimmie Martin Ltd

Jag har alltid gillat att kika in på den svenska designduon Jimmie Martins hemsida, och det gör jag med en uppriktig förtjusning. Visst kan man tycka att en del av deras verk står och tippar mot tacky, men i rätt hem tycker jag att de är så coola och helt klockrena.
Sköna Hem visar nu upp en av killarna i duon, Martin Nihlmars hem. En väldigt snygg mix av modernt, loppisfynd och såklart en del av deras egna möbler som kännetecknas av snirklig rokoko i ny cool förpackning.
Bilder från Sköna Hem!


Här är några små bilder från Jimmie Karlssons hem också så är det här inlägget komplett..:)Bilder från Sisters Agency!


Ha en riktigt God Jul!

Alla mina fina läsare vill jag önska en riktigt God Jul!

JULPUSS På Er!!


En dos av vitt

Vi som saknar en vit utsikt just nu får söka vitt på annat håll..:).

Cold and frosty morning by Anna Inghardt.

The history books forgot about us by Anna Inghardt.

I don't mind as long as there's a bed beneath the stars that shine by Anna Inghardt.

Bilder från Flickr!


Wonderland Candleholders från Artenica

De här otrolig söta ljusstakarna hamnade precis på min önskelista.
Designern heter Stephen Johnson och Wonderlands Candleholders är en sammansättning av olika prydnadsfynd han hittat på loppmarknader för antika föremål.
Visst är de fantastiskt kreativa och lekfulla?
De finns i de tre utföranden jag visar här, Rabbit, Alice och Bird in Wonderland och kostar $45.

Finns att köpa på Unica!


Leva under jord?!

En av mina utländska favoritbloggar Made by Girl visade idag upp det här helt otroligt fascinerande hemmet. Jag gillar, men det är minst sagt ovanligt!Fotokonst för inredning!

Fotokonstgalleriet.se är ett nytt webgalleri med skräddarsydd fotokonst för inredning."På Fotokonstgalleriet.se kan du köpa fotografisk konst från svenska fotografer. Bilderna har små upplagor och framställs på beställning med mycket hög kvalitet och färgbeständighet. Det finns fyra olika material och ett
flertal format att välja på för varje enskild bild, allt för att det ska passa dina preferenser och den miljö du ska
exponera bilden i.
All fotokonst levereras numrerad och med signerat äkthetsintyg."


Bild 1, 2 och 4; Fotograf: Markus Andersson  Titel: Metrograd 9, Metrograd 26, Metrograd 19
Bild 3; Fotograf: Fredric Nord Titel: Skåne 2004Ett dopp någon?

Jag skulle absolut överleva jättemycket med att ha en pool i vardagsrummet. Jag skulle verkligen det!


Bilder via Home Designing!


Vart tar julkorten vägen?

Förra året gjorde jag ett inlägg om vad man kan göra av alla julkorten som dimper ner i brevlådan. Jag följer den traditionen och visar en till variant.

Vimplar är snyggt och helt inne, så varför inte samla julkorten och göra en egen!?

Festive details

Bild från Living etc!

Eller vad sjutton, här kommer ett gäng idèer till att knycka för den som vill. Från Aftonbladet!


Mer från naturtrenden

Ingen har väl kunnat undgå jultrenden med kottar och rådjur i år. Jag samlade faktiskt på mig en del stora och fina kottar i fjol som åker fram nu. Det är jag glad för då jag ser överaltt hur fint det kan bli. 

Det här är lite som det jag visade för ett par dagar sen men lite mörkare och mustigare...och jag tycker nog att det är snäppet mysigare såhär.Bilder från Boligmagasinet!


Day Home

Är det något jag tycker är roligt så är det att titta in hemma hos kända designers och se hur de har det - om och hur de lever som de lär så att säga.  Ännu mer trevligt är det om det är hos någon vars produkter eller inredning är helt i min egen smak.

Här visar Marianne Brandi och Keld Mikkelsen, grundarna till Day Birger et Mikkelsen / Day Home, upp ett av sina hem. Ni hörde va - ETT av sina hem ;). Det är en våning belägen i Köpenhamn. Ruskigt snygg och väldigt inspirerande!

Bilder från Living etc!


En omgjord ladugård

Det här är från början en ladugård i Frankrike för får som den nu bortgångna arkitekten
Yves Bayard och hans fru
Jacqueline Morabito gjort om till ett hus med häpnadsväckande arkitektur. Jag verkligen älskar de stora fönstren, de platsbyggda hyllorna, golven, de raka nischerna och ja arkitektspråket överhuvudtaget.Bilder via Remodelista!


En färgglad jul

Helt tvärtemot temat nedanför kommer här lite inspiration till en glad och lekfull julpyntning.
Jag har en familj i min närhet som anammar det här gånger hundra ungefär. Jag förfasas litegrann varje år, men barnen i familjen är mer än nöjda över alla färger och sin stora julgran som blinkar hysteriskt i varenda färg på färgkartan ;). I lagom dos däremot kan jag inte låta bli att le.
PS! Dessa otroligt söta rådjuren kan man beställa här!

Även dessa bilder kommer från Anitta Behrendt!


Naturlig jul

Här går julen i naturens färger. Ska man ha det här temat på julpyntningen så krävs det nästan att man bor  så att insidan matchar utsidan av huset så att säga :). Japp, vi får flytta till Norrland eller så..Bilder från Anitta Behrendt!


Vitt mot trä

Jag är inte helt kompis med blonda och "mellanblonda" träslag egentligen så det här får funka som ett terapiinlägg för min del :). Men jag gillar känslan i de här bilderna. De vita väggarna, betonggolven och de vackra vitmålade trägolven matchar helt klart den rena och raka inredningen. En inbyggd öppen spis av de här slagen gillar jag också, snyggt!
Bilder från Hotze Eisma!


Julig dukning

Jag har inte glömt bort att det snart är jul :). Här kommer ett förslag på en fin dukning i krispigt lila, vitt och grönt. Fårfällarna gör mycket för stämningen då de ger en mysig och varm känsla.Bilder från BoBedre!


Neutrala färger

En helt neutral färgskala utan något som egentligen sticker ut, utan allt känns mest ganska lugnt och skönt. Jag gillar köket med bara en enkel hylla istället för överskåp. Ur förvaringssynpunkt är det nog inte så praktiskt dock. Och titta där fanns en tegelvägg också...bara en sån sak liksom ;).

Bilder från fotograf Hotze Eisma!


RSS 2.0